Gorąca Andaluzja
Po raz kolejny Goście Klubu AfreeKANA mieli okazję uczestniczyć w spotkaniu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE", które odbyło się 17 lutego o godzinie 18:00. Prezentowana była kuchnia gorącej Andaluzji. Potrawy tego regionu, charakteryzujące się intensywnymi smakami i zarazem prostymi składnikami, bardzo szybko zyskały uznanie wśród przybyłych Gości.
Podczas "wspólnego gotowania", każdy miał okazję skosztować hiszpańskiej tortilli, którą w Andaluzji spożywa się na zimno, do śniadania lub jako przystawkę (tapas).
Stwórz własną kolekcję przepisów i zaskocz bliskich wyjątkowym smakiem potraw.
Przygotuj tortillę espanole samodzielnie - pobierz przepis.
Spróbuj - inni już kosztowali!
Kolejne spotkanie z cyklu "Gotowanie w AfreeKANIE" już 17 marca o godzinie 18:00.
Tym razem hasłem przewodnim naszej wspólnej podróży przez kuchnie świata będzie: "Gotowanie z widzem". Przyrządzimy potrawę, która wygrała w ogłoszonym przez nas konkursie. Zapraszamy na "Płow z wołowiny".
Powrót
|