Niezłe ziółka w AfreeKANIE!
18 maja o godzinie 18.00 w klubie AfreeKANA, w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE", zagościły specjały rodem z południa Francji.
Podobnie, jak w najbardziej znanej krainie regionu - Prowansji, tak i w AfreeKANIE unosił się zapach świeżych ziół, zwłaszcza tymianku, który stanowił doskonałe dopełnienie ratatouille /czyt. ratatuj/.
To właśnie tej tradycyjnej potrawy, przygotowanej przez smakosza i kulturoznawcę, skosztowali uczestnicy pokazu kulinarnego. Kuchnia śródziemnomorska, w wydaniu prowansalskim urzekła Gości AfreeKANY swojskim charakterem, prostotą naturalnych składników, zręcznie połączonych w bukiet różnych smaków, kuszących swą wonią.
Przyrządź ratatouille /czyt. ratatuj/ samodzielnie - pobierz przepis.
Kolejne spotkanie kulinarne już 15 czerwca o godz. 18.00. Przyłącz się do Gości AfreeKANY, by skraść sekrety naszego kucharza i zaskoczyć bliskich smaczną, zdrową kuchnią pełną fantazji. Tym razem skierujemy "oko na Maroko!".
Powrót
|