Skierowali oko na Maroko! 15 czerwca w AfreeKANIE zagościły specjały rodem z malowniczego zakątka Afryki. Wielobarwna mozaika smaków i zapachów, tak charakterystycznych dla Maroka, pełna kulturowego piętna państw z basenu Morza Śródziemnego, zaskoczyła miłośników kuchni świata swoją odmiennością. Choć wydawać by się mogło, że dieta marokańska obfituje w ryby i owoce morza, prym wiodą w niej potrawy mięsne i kaloryczne. W AfreeKANIE w trzeci wtorek czerwca królował tadżin z fasolką i cukinią. I choć uczestnicy spotkania kosztowali specjału wieczoru, tradycyjnie za pomocą sztućców, tadżin okazał się potrawą ciekawą i odmienną od znanych w polskiej kuchni.
Przygotuj tadżin z fasolką i cukinią samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wszystkim Smakoszom, głodnym kulinarnych wrażeń i Miłośnikom Kuchni Świata życzymy, aby tegoroczne wakacje obfitowały w smakowite podróże i przygody, także te na talerzu. |