Dynia królowała na talerzu!

Aromatycznie, kolorowo, z odrobiną fantazji i prostotą przygotowania - tak właśnie zaprezentowała się królowa jesieni - dynia - Uczestnikom "Gotowania w AfreeKANIE".

Gotowanie w AfreeKANIE

19 października o godz. 18.00 w klubie AfreeKANA odbyło się dziewiętnaste już spotkanie w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem restauracja zaprezentowała dania z dyni.
Choć ta niekwestionowana warzywna królowa jesieni, doskonale czuje się w roli dekoracji, tym razem wcieliła się w inną - kremu z dyni na ostro. Aromat świeżego czosnku, startego imbiru, ziół i przypraw, idealnie komponował się z dynią. Całość, podana jako gładki krem muśnięty śmietaną, przypadł do gustu Gościom restauracji i okazał się zaskakująco łatwy w przygotowaniu.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 16 listopada o godzinie 18.00. Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje sekrety skarbów jesiennego sadu.
A czekając na kolejne spotkanie przygotuj krem z dyni na ostro samodzielnie - pobierz przepis.

Powrót