Gruszka - na słodko i słono
Skarby jesiennego sadu z gruszką na czele gościły w AfreeKANIE


16 listopada odbyło się XX spotkanie smakoszy i miłośników kulinarnych przygód. W ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" tym razem kulturoznawca o nie byle jakim podniebieniu - Barbara Surmacz-Dobrowolska - zaprezentował uczestnikom wieczoru kulinarnego polskie owoce z jesiennego sadu, z gruszką na czele.

Gotowanie w AfreeKANIE

Choć ta, dość popularna, pokazała swoje nowe oblicze. Goście pokazu skosztowali strudel z ciasta filo, który zdradził wiele możliwych gruszkowych kompozycji. Niecodzienne połączenie owoców z cebulą, różnymi rodzajami sera, gorczycą i przyprawami, zapieczonymi w cieście filo zaskoczyło Gości nieznanym bukietem smaków i zapachów. W czasie kiedy strudel trafił do piekarnika, na stołach królowała sałatka z rukolą i gruszkami, rzecz jasna. Kolacja rodem z jesiennego sadu przypadła do gustu smakoszom i pewnie pojawi się także w ich domach.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj strudel z ciasta filo z gruszkami samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Powrót