Wielkanocne specjały wyrolowane!

12 kwietnia w restauracji AfreeKANA odbyło się XXV spotkanie miłośników kuchni. Tym razem w czasie "Gotowania w AfreeKANIE" zagościły wielkanocne przysmaki. Uczestnicy pokazu zdradzili swoje sekrety na tradycyjne potrawy: pasztety, pieczyste mięsa, wielkanocne baby i mazurki, a prowadząca spotkanie Barbara Surmacz-Dobrowolska opowiedziała o swoim wkładzie w tradycję Świąt Wielkiej Nocy i przedstawiła przepis na paschę.

Gotowanie w AfreeKANIE

Deser, który rzadko pojawia się na wielkanocnych stołach, wzbudził zainteresowanie uczestników. Jednak prym tego wieczoru wiodły jajka. Te, które zaproponowała AfreeKANA były nietuzinkowo przygotowane i podane - faszerowane masą z awokado i majonezu, ze szczyptą aromatycznego pieprzu cayenne, rolowane w plastry soczystej szynki - okazały się świetną propozycją na wielkanocne śniadanie i spotkania przy rodzinnym stole.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj jajeczne rulony z szynki z musem z awokado samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Kolejne spotkanie już w maju! Zapraszamy w trzeci wtorek miesiąca Tym razem restauracja AfreeKANA podpowie czym w kuchni może nas zaskoczyć cukinia.

Powrót