Cukinia poskromiona! Smacznie, zdrowo, uniwersalnie, kolorowo, podana na różne sposoby - tak w dużym skrócie zaprezentowała się cukinia, podczas minionego spotkania miłośników kuchni, które odbyło się w restauracji AfreeKANA we wtorek 17 maja. Smakosz i kulturoznawca w jednej osobie, zaprezentował potrawy z cukinii i przedstawił nieznaną stronę tego wszechstronnego warzywa. Bogata w witaminę A, niskokaloryczna, oczyszczająca organizm ze szkodliwych kwasów cukinia świetnie nadaje się na wiosenne sałatki, surówki, zupy, jako marynowana może być podawana do mięs, z kolei faszerowana, grillowana, czy zapiekana jest idealnym na lato daniem głównym. Cukinia sprawdza się też w roli deseru. A uczestników majowego "Gotowania w AfreeKANIE" przekonała do siebie, podana w postaci racuchów z jogurtowym dipem i sałatką. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? |