Cukinia poskromiona!

Smacznie, zdrowo, uniwersalnie, kolorowo, podana na różne sposoby - tak w dużym skrócie zaprezentowała się cukinia, podczas minionego spotkania miłośników kuchni, które odbyło się w restauracji AfreeKANA we wtorek 17 maja.

Gotowanie w AfreeKANIE

Smakosz i kulturoznawca w jednej osobie, zaprezentował potrawy z cukinii i przedstawił nieznaną stronę tego wszechstronnego warzywa. Bogata w witaminę A, niskokaloryczna, oczyszczająca organizm ze szkodliwych kwasów cukinia świetnie nadaje się na wiosenne sałatki, surówki, zupy, jako marynowana może być podawana do mięs, z kolei faszerowana, grillowana, czy zapiekana jest idealnym na lato daniem głównym. Cukinia sprawdza się też w roli deseru. A uczestników majowego "Gotowania w AfreeKANIE" przekonała do siebie, podana w postaci racuchów z jogurtowym dipem i sałatką.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 21 czerwca o godzinie 18.00. W czasie ostatniego przed wakacjami spotkania zaprezentujemy truskawkowe szaleństwa! Truskawkowe szaszłyki, truskawki na ostro, truskawkowa sałatka z rucolą i serem feta - to tylko niektóre smakołyki, jakie zagoszczą w AfreeKANIE.
Czekając na kolejne spotkanie przygotuj racuchy z cukinii z jogurtowym dipem i sałatkę - pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali!

Powrót