Węgierka wśród skarbów spiżarni Kolorowo, smacznie, zdrowo, tradycyjnie - tak w skrócie uczestnikom październikowego "Gotowania w AfreeKANIE" zaprezentowała się jesienna spiżarnia, pełna przetworów i zapasów na zimowe chłody. 18 października w restauracji AfreeKANA smakosz i kulturoznawca zaprezentował tradycyjne polskie specjały i znane od pokoleń metody na przygotowywanie zimowych zapasów. Dzięki prostym sposobom można ocalić smak lata, zamykając go w słoiczku i przechować na czas zimowej, ubogiej w świeże owoce i warzywa aury. W czasie spotkania prym wiodły muffiny ze śliwką węgierką, która okazała się owocem o wielu twarzach, idealnym do mięs, sosów, deserów, a nawet sałatek. Goście spotkania kulinarnego wymienili się też własnymi pomysłami na jesienne przetwory, chętnie dyskutowali na temat zdrowej żywności. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? A czekając na kolejne spotkanie przygotuj muffiny ze śliwkami pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali! |