Czekolada lekarstwem na gorszy dzień! 15 listopada, w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem zaprezentowano czekoladę i czekoladowe łakocie w różnej postaci.
Choć tego wieczoru prym wiodły eklery z czekoladowym kremem i azjatycka czekolada na gorąco, nie zabrakło informacji o innych, oczywiście czekoladowych smakołykach i ciekawostek o samej czekoladzie. Uczestnicy spotkania poznali kakao jako jeden z najstarszych na świecie przysmaków, pełen wartości odżywczych i nieporównywalnego smaku. Eklery z czekoladowym kremem przypadły do gustu Gościom pokazu kulinarnego i choć czasochłonne, okazały się łatwe w przygotowaniu. Na pewno umilą długie, jesienne wieczory. Przygotuj eklery z czekoladowym kremem samodzielnie - pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali! Kolejne spotkanie już w grudniu! Zapraszamy wyjątkowo w drugi wtorek miesiąca /13.12.2011 r., godz. 18.00/. Po jesiennej plusze czas na bożonarodzeniowe przygotowania! Tym razem zaprezentujemy korzenne Boże Narodzenie: pełne kardamonu, imbiru, wanilii, cynamonu i goździków. A wszystko ukryte w aromacie mięs, sałatek, ryb i choinkowych pierników. Zapraszamy! |