Boże Narodzenie z korzenną nutą!

13 grudnia w restauracji AfreeKANA odbył się ostatni w tym roku pokaz kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".

Gotowanie w AfreeKANIE

Tym razem zaproponowaliśmy Uczestnikom wieczoru kulinarnego świąteczne potrawy pełne kardamonu, imbiru, wanilii, cynamonu i goździków. Wszystkie korzenne przyprawy połączone z miodem, zwłaszcza gryczanym lub spadziowym okazały się idealne przy przygotowywaniu mięs, sałatek, ryb, a także choinkowych pierników.
Dowiódł tego schab z figami, który przygotowany w czasie pokazu, dał się poznać Gościom AfreeKANY jako danie główne np. świątecznego obiadu, lub podany na zimno, jako doskonałe urozmaicenie zimnej płyty. Zapieczony w aromatycznej marynacie korzennych przypraw z dodatkiem wina, przypadł do gustu smakoszom i pewnie zagości na niejednym świątecznym stole.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj schab z figami samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Kolejne "Gotowanie w AfreeKANIE" już 17 stycznia! Zapraszamy na wieczór w towarzystwie wybuchowych potraw karnawałowych z granatem w roli głównej!

Powrót