Karnawał z granatem w roli głównej!

Kolorowo i smacznie, zdrowo i zaskakująco - tak właśnie zaprezentował się owoc granatu, jako istotny dodatek do karnawałowych smakołyków. A wszystko w czasie spotkania smakoszy i miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".


17 stycznia /we wtorek/ zaprezentowaliśmy Gościom restauracji AfreeKANA karnawałowe potrawy z granatem w roli głównej. Kolorowe ziarna owocu skryte pod rumianą skórką okazały się świetnym dodatkiem do wytrawnych sałatek, mięs, czy słodkich deserów.

Gotowanie w AfreeKANIE

Tego wieczoru w AfreeKANIE prym wiodła sałatka z kurczakiem i granatem właśnie. Odżywcza i pełna posmaku granatu kusiła mozaiką kolorów i zapachem. A smakowała równie dobrze, jak wyglądała, prezentując swoje wdzięki w salaterce z białego szkliwa. Tak podana urozmaici karnawałowe spotkanie ze znajomymi i bez szkody dla figury pozwoli zasycić głód.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 21 lutego o godzinie 18.00. Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje urok całorocznych warzyw. Pojawi się bajeczna tarta z pora, okraszona garścią pomysłów na warzywne potrawy.

A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj sałatkę z kurczakiem i granatem - pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wstęp i udział nieodpłatny!

Powrót