Wiosenny grill 15 maja o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach cyklicznego projektu Gotowanie w AfreeKANIE. Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca wieczory w towarzystwie kuchni, zaprezentowała potrawy z grilla w niecodziennej odsłonie. Pojawiła się sałatka z grillowanych warzyw, która okazała się idealna i jako dodatek do mięs, i jako danie główne. Uczestnicy spotkania mieli okazję do skonfrontowania amerykańskiej tradycji podawania potraw z rusztu z tendencjami europejskimi. Jak można było się przekonać, opiekane na grillu smaczne jest w zasadzie wszystko, nie tylko dobrze znana kiełbaska, czy marynowane mięsa. Równie dobrze sprawdzają się owoce, faszerowane aromatycznymi dodatkami warzywa, czy ryby. W czasie wieczoru kulinarnego nie zabrakło cennych rad jak zwykłe popołudnie w ogrodzie czy na działce przekształcić w pyszne towarzyskie spotkanie, które zostanie w pamięci uczestników na długo, nawet po zakończonym sezonie na grilla. Przygotuj sałatkę z grillowanych warzyw samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników |