Grzybowe specjały! 18 września o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze po wakacyjnej przerwie Gotowanie w AfreeKANIE. W czasie spotkania miłośników kuchni restauracja AfreeKANA zaprezentowała borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki i wiele innych grzybów z polskiego lasu na różne sposoby. Prym w czasie pokazu wiódł podgrzybek, który zagościł na stolikach Uczestników wieczoru pod postacią kremu, podawanego z paluchem z ciasta francuskiego z tartym serem i tymiankiem. Wieczór w towarzystwie grzybów stał się okazją do poznania tajników i sekretów rodzimej tradycji w przyrządzaniu owoców lasu. Goście restauracji wymienili się swoimi doświadczeniami w przygotowywaniu sosów, zup i marynat, które pozwalają wydobyć pełnię aromatu leśnych grzybów. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 16 października o godzinie 18.00! Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
|