Jednogarnkowa rewelacja! 20 listopada o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie miłośników kuchni i smakoszy w ramach projektu Gotowanie w AfreeKANIE. Tym razem zaprezentowaliśmy jesienne dania jednogarnkowe, inspirowane kuchnią polską i tradycjami kulinarnymi reszty świata. Uczestnicy wieczoru kulinarnego przekonali się, że posiłek przygotowany w jednym tylko garnku lub kociołku może być tak samo wartościowy w składniki odżywcze, co dwudaniowy obiad, a przy tym dużo smaczniejszy i ciekawszy. Co więcej, dania jednogarnkowe łatwo i szybko przygotować, nie ponosząc przy okazji dużych wydatków i nie tracąc czasu. Prym tego wieczoru wiódł ziemniaczany gulasz z chorizo /czyt. czorizo/, który okazał się świetną propozycją, tak na główny posiłek dnia, jak i gorącą kolację, po którą chętnie sięgnie cała rodzina w jesienny, zimny wieczór. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny! |