Jednogarnkowa rewelacja!

20 listopada o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie miłośników kuchni i smakoszy w ramach projektu „Gotowanie w AfreeKANIE”. Tym razem zaprezentowaliśmy jesienne dania jednogarnkowe, inspirowane kuchnią polską i tradycjami kulinarnymi reszty świata. Uczestnicy wieczoru kulinarnego przekonali się, że posiłek przygotowany w jednym tylko garnku lub kociołku może być tak samo wartościowy w składniki odżywcze, co dwudaniowy obiad, a przy tym dużo smaczniejszy i ciekawszy. Co więcej, dania jednogarnkowe łatwo i szybko przygotować, nie ponosząc przy okazji dużych wydatków i nie tracąc czasu.

Gotowanie w AfreeKANIE

Prym tego wieczoru wiódł ziemniaczany gulasz z chorizo /czyt. czorizo/, który okazał się świetną propozycją, tak na główny posiłek dnia, jak i gorącą kolację, po którą chętnie sięgnie cała rodzina w jesienny, zimny wieczór.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 11 grudnia o godzinie 18.00! Wyjątkowo, w nadchodzącym miesiącu „Gotowanie w AfreeKANIE” odbędzie się w drugi wtorek miesiąca, nie jak zazwyczaj - w trzeci.
Tym razem w AfreeKANIE tradycja spotka się z nowoczesnością. Znane od pokoleń świąteczne ciasta, jak piernik, sernik, gałąź wigilijna, makowiec czy keks AfreeKANA zaprezentuje w unowocześnionych wersjach. Pojawi się również przepis na bożonarodzeniowy tort makowy, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Tradycyjnym przepisom naszych babek i mam nadamy nową, świeższą formę, tak, by i tradycji stało się zadość i nie było nudno!

A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj ziemniaczany gulasz z chorizo - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
Projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Powrót