Drób pełen smaku!

W miniony wtorek, 19 lutego w restauracji AfreeKANA odbyło się drugie w tym roku spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu pn. „Gotowanie w AfreeKANIE”. Kucharz naszej restauracji zaprezentował Uczestnikom potrawy z drobiu. Wieczór kulinarny stał się okazją, by zrehabilitować różne gatunki ptactwa, które, choć kiedyś często gościły na rodzimych stołach, dziś ustąpiły miejsca innym potrawom.

Gotowanie w AfreeKANIE

Kucharz AfreeKANY opowiedział o różnych sposobach przyrządzania drobiu. Jak się okazało, nawet podawana od święta kaczka czy gęś są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają wielkiej wiedzy. Co więcej, drób jest zdrowszy od wieprzowiny, czy wołowiny, a serwowany z różnymi dodatkami, które wydobywają głębię jego smaku, również pyszny.

Gotowanie w AfreeKANIE

Goście AfreeKANY mogli się o tym przekonać kosztując fileta z indyka w sosie serowym, podawanego na ratatouille /czyt. ratatuj/ warzywnej. Dodatkową atrakcją spotkania była prezentacja sposobów restauracyjnego serwowania potraw. Danie wieczoru równie pięknie się prezentowało, jak smakowało! Niestety, z uwagi na stale rosnące zainteresowanie projektem „Gotowanie w AfreeKANIE” nie wszyscy chętni wzięli w nim udział. Dla wielu głodnych kulinarnych wrażeń zabrakło miejsc.

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 19 marca o godzinie 18.00! Restauracja AfreeKANA zaprezentuje curry, czyli potrawę tysiąca postaci i smaków.

W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj filet z indyka w sosie serowym, podawany na ratatouille /czyt. ratatuj/ warzywnej - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Powrót