Drób pełen smaku! W miniony wtorek, 19 lutego w restauracji AfreeKANA odbyło się drugie w tym roku spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu pn. Gotowanie w AfreeKANIE. Kucharz naszej restauracji zaprezentował Uczestnikom potrawy z drobiu. Wieczór kulinarny stał się okazją, by zrehabilitować różne gatunki ptactwa, które, choć kiedyś często gościły na rodzimych stołach, dziś ustąpiły miejsca innym potrawom. Kucharz AfreeKANY opowiedział o różnych sposobach przyrządzania drobiu. Jak się okazało, nawet podawana od święta kaczka czy gęś są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają wielkiej wiedzy. Co więcej, drób jest zdrowszy od wieprzowiny, czy wołowiny, a serwowany z różnymi dodatkami, które wydobywają głębię jego smaku, również pyszny. Goście AfreeKANY mogli się o tym przekonać kosztując fileta z indyka w sosie serowym, podawanego na ratatouille /czyt. ratatuj/ warzywnej. Dodatkową atrakcją spotkania była prezentacja sposobów restauracyjnego serwowania potraw. Danie wieczoru równie pięknie się prezentowało, jak smakowało! Niestety, z uwagi na stale rosnące zainteresowanie projektem Gotowanie w AfreeKANIE nie wszyscy chętni wzięli w nim udział. Dla wielu głodnych kulinarnych wrażeń zabrakło miejsc.
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj filet z indyka w sosie serowym, podawany na ratatouille /czyt. ratatuj/ warzywnej - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! |