Indyjskie curry zagościło na stołach! W miniony wtorek, 19 marca w restauracji AfreeKANA w ramach cyklicznego projektu Gotowanie w AfreeKANIE zaprezentowaliśmy miłośnikom kuchni i smakoszom, ciekawym nowych doznań kulinarnych, curry. Ta tradycyjna potrawa z dalekich Indii niemal szturmem zdobywa uznanie i podniebienia reszty świata. Także w Europie zyskuje swoich zwolenników. AfreeKANA przygotowała curry z ciecierzycy pełne aromatów, pachnące orientem, ale i bogate w znane w rodzimej kuchni składniki. Potrawa okazała się smaczna i pożywna. Co więcej, doskonale sprawdzi się zarówno w roli dodatku do dania głównego, ciepłej kolacji, czy samodzielnego, sycącego posiłku. Wieczór ze smakiem w restauracji AfreeKANA stał się też okazją do przybliżenia uczestnikom projektu kultury dalekich Indii, znaczenia i roli przypraw w kuchni hinduskiej oraz jej niepowtarzalnego charakteru.
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj curry z ciecierzycy - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział nieodpłatny! |