Chłodnik na ochłodę!

Przedwakacyjny pokaz kulinarny w ramach projektu „Gotowanie w AfreeKANIE”, który odbył się w miniony wtorek, 18 czerwca, przyniósł prawdziwą ochłodę po upalnym dniu. Wszystko za sprawą chłodników, którym poświęcone było spotkanie miłośników kuchni i smakoszy.

Gotowanie w AfreeKANIE

Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" podzieliła się z Uczestnikami swoimi pomysłami na letnie, orzeźwiające chłodniki. Do gustu wszystkim, którzy przyszli do AfreeKANY, przypadł chłodnik arbuzowy. Zimna zupa o przepięknym kolorze i aromatycznym smaku świeżych owoców i warzyw z dodatkiem tabasco i ziół okazała się zbawienną propozycją na letni, upalny dzień. Spotkanie stało się też okazją, by poznać tradycyjną letnią kuchnię różnych zakątków Europy.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj arbuzowy chłodnik samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Mimo, że wakacje zbliżają się szybkimi krokami projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" nie wybiera się tegorocznego lata na urlop! W trzeci wtorek lipca i sierpnia na Gości AfreeKANY będzie czekać inna, letnia przygoda kulinarna! 16 lipca zaprezentujemy wiśnie pod różną postacią, zaś 20 sierpnia w naszej restauracji zagoszczą letnie ciasta!

Wstęp i udział nieodpłatny!

Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Powrót