Wiśnie zagościły w AfreeKANIE!

16 lipca w restauracji AfreeKANA odbyło się wakacyjne spotkanie miłośników kuchni, w ramach cyklicznego projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Zaprezentowaliśmy letni rarytas z polskiego sadu, o który najłatwiej w lipcu. Wiśnie, bo o nich właśnie mowa, okazały się idealne do przyrządzania deserów, letnich ciast, czy gaszących pragnienie kompotów.

Gotowanie w AfreeKANIE

Owoce świetnie sprawdziły się w clafouti /czyt. klafuti/, czyli francuskim, tradycyjnym deserze z wiśniami. Podawane na ciepło, zaraz po upieczeniu ma delikatną, zwartą, lekko budyniową konsystencję i intensywny wiśniowy aromat. Owoce, zatopione w cieście przekonują swoją słodyczą. Co ważne, deser powstaje w mgnieniu oka ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej kuchni!

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 20 sierpnia o godzinie 18.00! Zaprezentujemy letnie wypieki!

A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj clafouti /czyt. klafuti/ - francuski deser z wiśniami - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

Powrót