Ale wypieki! Gotowanie w AfreeKANIE z letnimi owocami za nami! Zapraszamy na kolejne spotkanie 17 września o godzinie 18.00, a już teraz prezentujemy relację z ostatniego, wakacyjnego wieczoru kulinarnego. Aromatyczny, mocno czekoladowy smak ciasta brownie /czyt. brałni/, połączonego ze słodko-kwaśnym kremem z serka mascarpone i dorodnymi, słodkimi malinami urzekł uczestników ostatniego, wakacyjnego wieczoru kulinarnego w ramach projektu Gotowanie w AfreeKANIE. W restauracji w budynku KANY nie zabrakło cennych uwag, dotyczących letnich wypieków i porad kulinarnych. Miłośnicy kuchni i smakosze, biorący udział w spotkaniu przekonali się o niezliczonej możliwości zastosowania owoców w letnich ciastach. Czy zapieczone, połączone z kremem, czy świeże, surowe, wykorzystane do dekoracji ciasta, maliny, jeżyny, jagody, a nawet porzeczki z rodzimego sadu, okazały się niezastąpionym składnikiem letniego deseru. Co więcej, przygotowane brownie z malinami, udowodniło, że owoce mogą nadać każdemu ciastu, nawet zimowemu sernikowi, murzynkowi, czy babce, inny smaczny wyraz! Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 17 września o godzinie 18.00! Zaprezentujemy ziemniaczane żniwa! |