Poznaliśmy ziemniaczane pyszności! 17 września w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze po wakacjach spotkanie smakoszy w ramach projektu Gotowanie w AfreeKANIE. Miłośnicy kuchni tym razem poznali specjały z popularnego kartofla. Choć wszyscy dobrze znamy szerokie możliwości kulinarne, jakie dają w kuchni ziemniaki, rzadko korzystamy z dobrodziejstwa tych warzyw, podając je zazwyczaj prosto po ugotowaniu lub w formie zapiekanek, czy łatwych sałatek. Jak przekonali się Uczestnicy spotkania, również i fantazje na temat ziemniaka można z powodzeniem wcielić w życie i nie tracąc dużo czasu przygotować pyszny, ciekawy i oryginalny posiłek dla całej rodziny. Dowiódł tego najlepiej krem z ziemniaka, który w połączeniu z fenkułem i gałką muszkatołową okazał się trafną propozycją zarówno na jesienny obiad, jak i wczesną kolację. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 15 października o godzinie 18.00! Zaprezentujemy jesienną kuchnię, pachnącą cynamonem! |