Zapachniało cynamonem! 15 października o godz. 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne w tym sezonie spotkanie smakoszy w ramach projektu Gotowanie w AfreeKANIE. Uczestnikom wieczoru zaprezentowaliśmy jesienną kuchnię, pachnącą cynamonem. Ta jedna z najstarszych przypraw świata okazała się wszechstronna i choć w Europie znamy cynamon głównie jako dodatek do słodkich dań, jest równie chętnie używany do potraw ostrych, słonych, orientalnych. Goście AfreeKANY poznali nieco historii, dotyczącej tej przyprawy i legend, które sprawiały, że cena cynamonu była równa jego wadze w złocie. Uczestnicy Gotowania w AfreeKANIE spróbowali racuszków z cynamonem, podawanych z wiśniową konfiturą na ciepło. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 19 listopada o godzinie 18.00! Zaprezentujemy wytrawne specjalności z imbirem! |