Imbirowa rozgrzewka! We wtorek, 19 listopada w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tematem przewodnim wieczoru ze smakiem był imbir. Zaprezentowaliśmy potrawy z dodatkiem tego zdrowego, rozgrzewającego i wzmacniającego odporność, korzenia. Do niedawna świeży imbir był u nas rzadkością i trudno było go kupić, nawet w dobrze zaopatrzonych sklepach i na bazarowych stoiskach. Teraz staje się popularny i chętnie sięgamy po niego zwłaszcza jesienią i w zimie. "Gotowanie w AfreeKANIE" stało się okazją, by poznać szerokie zastosowanie imbiru, który świetnie sprawdza się nie tylko jako dodatek do napojów, czy ciasteczek. Dowiódł tego krem ze świeżych pomidorów z imbirem, który kusił już samym kolorem i uwodził zapachem. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu |