Pomarańczowy karnawał! W miniony wtorek, 18 lutego w restauracji AfreeKANA odbyło się drugie w tym roku spotkanie smakoszy i miłośników kuchni w ramach cyklicznego projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem tematem przewodnim wieczoru kulinarnego były pomarańcze i wszystko to, co za ich sprawą można wyczarować w kuchni. Jak się okazało, te słodko-kwaśne owoce z aromatyczną skórką, powszechnie dostępne w naszych sklepach i niedrogie, sprawdzają się w kuchni pod wieloma postaciami. Są świetnym dodatkiem do mięs, składnikiem deserów, a nawet zup. Pomarańczowe potrawy, zwłaszcza, gdy podamy je w karnawale, będą świetnym urozmaiceniem spotkania ze znajomymi, czy rodziną. Uczestnicy "Gotowania w AfreeKANIE" skosztowali ciasta z pomarańczami i migdałami, które dowiodło, jak oryginalne i smaczne mogą być pomarańcze i potrawy, przygotowane z ich użyciem. Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 18 marca o godzinie 18.00! Czekając na nadejście wiosny, zaprezentujemy dania w zieleni! |