Dania w zieleni zagościły w AfreeKANIE!

18 marca w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach projektu „Gotowanie w AfreeKANIE”. Miłośnicy kuchni tym razem poznali dania w zieleni, bogate w świeże zioła i nowalijki, zwiastujące nadejście wiosny.

Gotowanie w AfreeKANIE

Właśnie o tej porze roku kaloryczne, mięsne i rozgrzewające potrawy ustępują miejsca lekkiej i delikatnej kuchni, w której królują warzywa, najlepiej prosto z ogrodu lub ekologicznego stoiska. Jak się okazało, zielone, wiosenne dania, choć z natury lekkie wcale nie muszą być monotonne i nieciekawe w smaku. Dowiódł tego chłodnik ogórkowy i guacamole.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach
miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było 18 marca i dołącz do uczestników projektu, wyjątkowo w drugi wtorek miesiąca.
8 kwietnia o godzinie 18.00 zaprezentujemy wielkanocne mazurki w różnych odsłonach!

A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie
przygotuj chłodnik ogórkowy i guacamole samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!



Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

Powrót