Święta pachnące mazurkiem!

W miniony wtorek, 8 kwietnia, w restauracji AfreeKANA odbyło się czwarte w tym roku spotkanie miłośników kuchni. Tym razem, w czasie "Gotowania w AfreeKANIE", uczestnicy warsztatów poznali jeden z wielkanocnych przysmaków - mazurek.

Gotowanie w AfreeKANIE

Smakosze kuchni już od godziny 17 powoli, jakkolwiek licznie, zapełniali salę AfreeKANY. Prowadząca spotkanie Barbara Surmacz – Dobrowolska, zagniatając wielkanocne ciasto, opowiadała o historii mazurków i swoich przyzwyczajeniach, które ułatwiają, a także organizują przestrzeń i czas pracy. Uczestnicy pokazu zapoznali się z kilkoma przepisami na to świąteczne ciasto, by na koniec rozbudzić swoje zmysły zapachem, a wreszcie smakiem pieczonego mazurka.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach
miłośników kulinarnych przygód?
Dołącz do projektu już 20 maja o godzinie 18.00. Zaprezentujemy dodatki do grillowanych mięs - warzywa, sałatki, dipy.

Czekając na kolejne spotkanie, przygotuj mazurek z masą kajmakowo - orzechową - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!



Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

Powrót