Gotowanie w AfreeKANIE!
Spotkaniom kulinarnym towarzyszy oryginalna oprawa, połączona z pokazem slajdów i muzyką, przywodzącą na myśl kraj, z tradycji którego pochodzą przyrządzane potrawy. Do świata kuchni innej niż wszystkie, zaprasza Barbara Surmacz-Dobrowolska, kulturoznawca i smakosz prowadząca spotkania.
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" ma na celu przekonanie wszystkich: laików, panie domu, miłośników i pasjonatów kuchni, że także ten wartościowy, oryginalny posiłek można przygotować szybko i zaskakująco łatwo! Owoce leśne w roli głównej! W miniony wtorek, 17 czerwca, w restauracji AfreeKANA odbyło się szóste, a zarazem ostatnie przed wakacjami, spotkanie miłośników kuchni. Tym razem, w czasie "Gotowania w AfreeKANIE", uczestnicy warsztatów poznali przepisy na desery - ciasta i tarty - z owocami leśnymi. Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca "Gotowanie w AfreeKANIE", dla zobrazowania różnorodności zastosowania owoców leśnych, zaproponowała przepis na bałagan z owoców leśnych - malin, jeżyn, jagód i serka mascarpone, udekorowany listkami świeżej mięty. Ten prosty deser zachwycił Uczestników spotkania swoim smakiem i zapachem, a co więcej, łatwością przygotowania! Przygotuj BAŁAGAN Z OWOCÓW LEŚNYCH - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali! Archiwum spotkań kulinarnych: Dodatki do grillowanych mięs! - 20.05.2014 r. Święta pachnące mazurkiem! - 8.04.2014 r. Dania w zieleni zagościły w AfreeKANIE! - 18.03.2014 r. Pomarańczowy karnawał! - 18.02.2014 r. Kasza dobra do wszystkiego! - 21.01.2014 r. Wigilijna zupa śliwkowa! - 10.12.2013 r. Imbirowa rozgrzewka! - 19.11.2013 r. Zapachniało cynamonem! - 15.10.2013 r. Poznaliśmy ziemniaczane pyszności! - 17.09.2013 r. Ale wypieki! - 20.08.2013 r. Wiśnie zagościły w AfreeKANIE! - 16.07.2013 r. Chłodnik na ochłodę! - 18.06.2013 r. Wiosenny specjał - szparagi! - 21.05.2013 r. Wiosenne pasty zagościły w AfreeKANIE! - 16.04.2013 r. Indyjskie curry zagościło na stołach! - 19.03.2013 r. Drób pełen smaku! - 19.02.2013 r. Biało za oknami, biało na talerzu! - 15.01.2013 r. Bożonarodzeniowe ciasta - 11.12.2012 r. Rytmy świata - samosas - 21.11.2012 r. Jednogarnkowa rewelacja! - 20.11.2012 r. Rytmy świata - hummus i dynia - 17.10.2012 r. Jabłko w roli głównej! - 16.10.2012 r. Rytmy świata - pilau - 2.10.2012 r. Grzybowe specjały! - 18.09.2012 r. Rytmy świata - basbusa - 12.09.2012 r. Owoce na słodko - 19.06.2012 r. Wiosenny grill - 15.05.2012 r. Przysmaki pachnące wiosną! - 16.04.2012 r. Tradycje kuchni postnej - 19.03.2012 r. "Zimowe" warzywa pełne uroku! - 21.02.2012 r. Karnawał z granatem w roli głównej! - 17.01.2012 r. Boże Narodzenie z korzenną nutą! - 13.12.2011 r. Czekoladowa jesień! - 15.11.2011 r. Węgierka wśród skarbów spiżarni - 18.10.2011 r. Akwitania zawitała do AfreeKANY! - 20.09.2011 r. Truskawkowa uczta - 21.06.2011 r. Cukinia poskromiona! - 17.05.2011 r. Wielkanocne specjały wyrolowane! - 12.04.2011 r. Smacznie i mądrze! - 08.03.2011 r. Smak ostatków zagościł w AfreeKANIE - 15.02.2011 r. Szaleństwo karnawałowych wieczorów! - 18.01.2011 r. Święta Bożego Narodzenia - 14.12.2010 r. Gruszka - na słodko i słono - 16.11.2010 r. Dynia królowała na talerzu! - 19.10.2010 r. Włoska biesiada pod słońcem Toskanii - 21.09.2010 r. Skierowali oko na Maroko! - 15.06.2010 r. Niezłe ziółka w AfreeKANIE! - 18.05.2010 r. Wersal na talerzu - 20.04.2010 r. Smak Belgii - smak cykorii - 16.03.2010 r. W Krainie Kwitnącej Wiśni! - 16.02.2010 r. Karnawałowe przekąski - 19.01.2010 r. Coraz bliżej święta! - 15.12.2009 r. Wojak Szwejk nakrył do stołu! - 17.11.2009 r. Węgierskie przysmaki - 20.10.2009 r. Kuchnia chorwacka - 15.09.2009 r. Greckie co nieco! - 16.06.2009 r. Ale chińszyzna! - 26.05.2009 r. Cudze chwalicie, swego nie znacie! - 21.04.2009 r. Gotowanie z Waszych przepisów - 17.03.2009 r. Gorąca Andaluzja - 17.02.2009 r. Meksyk w kuchni! - 20.01.2009 r. Świątecznie, aromatycznie, pysznie! - 16.12.2008 r. Smacznie, kolorowo, po sycylijsku - 18.11.2008 r. |