Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca "Gotowanie w AfreeKANIE", dla zobrazowania różnorodności zastosowania owoców leśnych, zaproponowała przepis na bałagan z owoców leśnych - malin, jeżyn, jagód i serka mascarpone, udekorowany listkami świeżej mięty. Ten prosty deser zachwycił Uczestników spotkania swoim smakiem i zapachem, a co więcej, łatwością przygotowania!
Przygotuj BAŁAGAN Z OWOCÓW LEŚNYCH - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wszystkim Uczestnikom kulinarnych spotkań "Gotowania w AfreeKANIE", którzy towarzyszyli nam podczas wieczorów ze smakiem w tym sezonie autorskiego projektu, serdecznie dziękujemy za udział.
Życzymy, aby wakacje zaspokoiły głód podróży i dostarczyły wielu - także kulinarnych - wrażeń, by obfitowały w smakowite chwile z bliskimi!
Do zobaczenia wkrótce!

Archiwum spotkań kulinarnych:
Dodatki do grillowanych mięs! - 20.05.2014 r.
Święta pachnące mazurkiem! - 8.04.2014 r.
Dania w zieleni zagościły w AfreeKANIE! - 18.03.2014 r.
Pomarańczowy karnawał! - 18.02.2014 r.
Kasza dobra do wszystkiego! - 21.01.2014 r.
Wigilijna zupa śliwkowa! - 10.12.2013 r.
Imbirowa rozgrzewka! - 19.11.2013 r.
Zapachniało cynamonem! - 15.10.2013 r.
Poznaliśmy ziemniaczane pyszności! - 17.09.2013 r.
Ale wypieki! - 20.08.2013 r.
Wiśnie zagościły w AfreeKANIE! - 16.07.2013 r.
Chłodnik na ochłodę! - 18.06.2013 r.
Wiosenny specjał - szparagi! - 21.05.2013 r.
Wiosenne pasty zagościły w AfreeKANIE! - 16.04.2013 r.
Indyjskie curry zagościło na stołach! - 19.03.2013 r.
Drób pełen smaku! - 19.02.2013 r.
Biało za oknami, biało na talerzu! - 15.01.2013 r.
Bożonarodzeniowe ciasta - 11.12.2012 r.
Rytmy świata - samosas - 21.11.2012 r.
Jednogarnkowa rewelacja! - 20.11.2012 r.
Rytmy świata - hummus i dynia - 17.10.2012 r.
Jabłko w roli głównej! - 16.10.2012 r.
Rytmy świata - pilau - 2.10.2012 r.
Grzybowe specjały! - 18.09.2012 r.
Rytmy świata - basbusa - 12.09.2012 r.
Owoce na słodko - 19.06.2012 r.
Wiosenny grill - 15.05.2012 r.
Przysmaki pachnące wiosną! - 16.04.2012 r.
Tradycje kuchni postnej - 19.03.2012 r.
"Zimowe" warzywa pełne uroku! - 21.02.2012 r.
Karnawał z granatem w roli głównej! - 17.01.2012 r.
Boże Narodzenie z korzenną nutą! - 13.12.2011 r.
Czekoladowa jesień! - 15.11.2011 r.
Węgierka wśród skarbów spiżarni - 18.10.2011 r.
Akwitania zawitała do AfreeKANY! - 20.09.2011 r.
Truskawkowa uczta - 21.06.2011 r.
Cukinia poskromiona! - 17.05.2011 r.
Wielkanocne specjały wyrolowane! - 12.04.2011 r.
Smacznie i mądrze! - 08.03.2011 r.
Smak ostatków zagościł w AfreeKANIE - 15.02.2011 r.
Szaleństwo karnawałowych wieczorów! - 18.01.2011 r.
Święta Bożego Narodzenia - 14.12.2010 r.
Gruszka - na słodko i słono - 16.11.2010 r.
Dynia królowała na talerzu! - 19.10.2010 r.
Włoska biesiada pod słońcem Toskanii - 21.09.2010 r.
Skierowali oko na Maroko! - 15.06.2010 r.
Niezłe ziółka w AfreeKANIE! - 18.05.2010 r.
Wersal na talerzu - 20.04.2010 r.
Smak Belgii - smak cykorii - 16.03.2010 r.
W Krainie Kwitnącej Wiśni! - 16.02.2010 r.
Karnawałowe przekąski - 19.01.2010 r.
Coraz bliżej święta! - 15.12.2009 r.
Wojak Szwejk nakrył do stołu! - 17.11.2009 r.
Węgierskie przysmaki - 20.10.2009 r.
Kuchnia chorwacka - 15.09.2009 r.
Greckie co nieco! - 16.06.2009 r.
Ale chińszyzna! - 26.05.2009 r.
Cudze chwalicie, swego nie znacie! - 21.04.2009 r.
Gotowanie z Waszych przepisów - 17.03.2009 r.
Gorąca Andaluzja - 17.02.2009 r.
Meksyk w kuchni! - 20.01.2009 r.
Świątecznie, aromatycznie, pysznie! - 16.12.2008 r.
Smacznie, kolorowo, po sycylijsku - 18.11.2008 r.