Gotowanie w AfreeKANIE na gościnnych występach!

W czasie spotkania projektu "Rytmy świata - warsztaty i prezentacje muzyczne", które odbyło się w restauracji AfreeKANA 17 października 2012 r. ponownie gościło "Gotowanie w AfreeKANIE". Uczestnicy wieczoru w towarzystwie rytmów AFRO DANCE mieli okazję poznać bliżej kulturę zachodniej Sahary, południowej Algierii, Maroka, Nigru i Mali oraz północno-zachodniej Afryki. Przyczyniły się również do tego degustowane potrawy rodem z Czarnego Lądu. Pojawił się humus, grillowana dynia, kołacz z polskiej Sahary, napar z kwiatów malwy senegalskiej i kawa z Tanzanii.

Rytmy świata

Jeśli nie udało Ci się być z nami 17 października i nie spróbowałeś afrykańskich specjałów możesz przygotować grillowaną dynię oraz hummus samodzielnie - pobierz przepis!.

Powrót