Biało za oknami, biało na talerzu!

W miniony wtorek, 15 stycznia w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze w tym roku spotkanie miłośników kuchni w ramach cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Smakosz i kulturoznawca zarazem - Barbara Surmacz-Dobrowalska, zaprezentowała sekrety białej kuchni, czyli takiej, która idealnie wpisuje się w zimową aurę i krajobraz za oknami.

Gotowanie w AfreeKANIE

Co więcej, tylko od naszej wyobraźni i pomysłów zależy to, jak będzie wyglądał zimowy pejzaż na naszym talerzu. A że tych ostatnich nie brakowało w AfreeKANIE, Uczestnicy spotkania udali się do domów bogatsi w wiedzę kulinarną, skłonni do fantazji na temat białej kuchni i rozsmakowani w kremie z kalafiora - białym oczywiście!

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 19 lutego o godzinie 18.00!

Tym razem w AfreeKANIE zagości curry - potrawa tysiąca postaci i smaków. Choć w Polsce nazwa bardziej kojarzona jest z mieszanką przypraw o pięknym słonecznym kolorze, w rzeczywistości curry to przede wszystkim kategoria zdrowych, aromatycznych i sycących potraw. Warto spróbować, bo curry jest świetne tak na obiad, jak i ciepłą kolację. Zatem w lutym odkryjemy magię tego dania, które z dalekich Indii trafiło także i na polskie stoły.

W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj biały krem z kalafiora i stwórz własny zimowy pejzaż na talerzu - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Powrót